X

Nieuws

10 december 2022

ONVERKLAARBARE SCHOTEN IN BUITENGEBIED ERMELO EN PUTTEN: 'STROPERS PAK JE NIET ZOMAAR'

Signalen van stroperij en vuurwerkoverlast in het buitengebied van Ermelo en Putten vormden de aanleiding voor een grote controle op deze locaties. Hierbij is in ieder geval een Poolse man opgepakt die nog een gevangenisstraf had openstaan.

'We kregen geluiden te horen vanuit Staatsbosbeheer dat ze onverklaarbare schoten hebben waargenomen, wat neer komt op schoten die niet van jagers afkomstig zijn. Stropers pak je niet zomaar. We wilden met deze controle een duidelijk signaal afgeven', vertelt Alex Braakenburg, Groen Boa coördinator Noord Veluwe.


De actie werd afgelopen nacht gehouden door meerdere instanties, waaronder de boa’s van de Omgevingsdienst Noord-Veluwe, Staatsbosbeheer, de sportvisserij, politie en de gemeente Ermelo. Volgens Braakenburg is door burgers veelal positief gereageerd op deze actie. Zeker zestig auto's zijn gecontroleerd. ,,Er zijn vanuit deze actie geen grote dingen aan het licht gekomen, mogelijk vanwege het voetbal. Daar hadden we niet bij stilgestaan. Toch weten we zeker dat als we dit vaker doen het echt wat gaat opleveren.”

Lees hier het hele artikel van De Stentor

Bron: De Stentor