X

Nieuws

April 2023
GROENNETWERK AANWEZIG OP OPEN BEDRIJVENDAG TE RUURLO

GROENNETWERK AANWEZIG OP OPEN BEDRIJVENDAG TE RUURLO

Het is altijd goed als de vrijwilligers van Stichting Groennetwerk hun kennis uitdragen aan een breder publiek. Hier op de "open bedrijvendag" te Ruurlo informeren ze het publiek over de afhandeling van wildaanrijdingen.
[+] Lees meer...
March 2023

DIVERSE PERSONEN BEBOET TIJDENS CONTROLE OMGEVING TWENTEKANAAL

Tijdens een controleactie tussen Sluis Eefde en de provinciegrens Gelderland-Overijssel is afgelopen weekend tegen 16 personen een proces-verbaal opgemaakt; 2 personen bevonden zich op verboden terrein, 3 personen hadden hun hond niet aangelijnd, 10 personen reden met hun voertuig daar waar het verboden is en 1 persoon was afval aan het verbranden.
[+] Lees meer...

BOA'S GAAN HANDHAVEN OP LOSLOPENDE HONDEN IN HET BOS, REGELMATIG HOUDEN BAASJES ZICH NIET AAN REGELS

Met de trouwe viervoeter aan hun zij, trekken natuurliefhebbers de Veluwe op om te genieten van de natuur. De boa’s (of handhavers) komen regelmatig wandelaars tegen met loslopende honden op plaatsen waar dit niet is toegestaan.
[+] Lees meer...
December 2022

ONVERKLAARBARE SCHOTEN IN BUITENGEBIED ERMELO EN PUTTEN: 'STROPERS PAK JE NIET ZOMAAR'

Signalen van stroperij en vuurwerkoverlast in het buitengebied van Ermelo en Putten vormden de aanleiding voor een grote controle op deze locaties. Hierbij is in ieder geval een Poolse man opgepakt die nog een gevangenisstraf had openstaan.
[+] Lees meer...
November 2022

VOGEL STERFT DOOR LIJMSTOKJE: 'TRIEST DAT IEMAND DIT DOET'

'Een trieste en pijnlijke dood door uitputting en paniek'. Een treurig eind van een redelijk zeldzame grote kruisbek. De vogel is zaterdagochtend aangetroffen op een lijmstokje in Elspeet.
[+] Lees meer...
October 2022

MOUNTAINBIKERS SJEZEN MET GROTE LAMP DOOR DONKER BOS: NUNSPEET GRIJPT IN.

Het heeft iets avontuurlijks. In het donker op de mountainbike door de bossen rijden. Flinke lamp op de helm of fiets en rijden maar. Gemeente Nunspeet en Staatsbosbeheer zien het steeds vaker gebeuren en treden er tegen op.
[+] Lees meer...

RIJKSWATERSTAAT DOET ONDERZOEK NAAR AANRIJDING MET HERT OP A50 BIJ VAASSEN: "DAAR LOPEN ZE NORMAAL NIET"

Was het doodgereden hert op snelweg A50 bij Vaassen een uitzondering of zitten er ineens meer dieren zoals herten en zwijnen in de buurt van de snelweg? Léon Mak uit Apeldoorn botste deze week op het dier. Wegbeheerder Rijkswaterstaat doet na vragen van de Stentor nu onderzoek.
[+] Lees meer...

KILOMETERS AAN ILLEGALE NETTEN IN BESLAG GENOMEN OP MARKERMEER

Het visstroperijteam van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), de politie en de Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek hebben in totaal ruim 4 kilometer aan illegale netten in beslag genomen op het Markermeer. Dat gebeurde donderdag 13 oktober tijdens een gezamenlijke actie. Een visserijbedrijf wordt ervan verdacht de netten in het water te hebben gezet. Tegen dat bedrijf wordt proces-verbaal opgemaakt.
[+] Lees meer...

CONTROLES BUITENGEBIED NOORD-VELUWE

De hertenbronst geeft ieder najaar weer de nodige onrust in de buitengebieden van de Noord Veluwe. Niet zo zeer als gevolg van de bronstige mannelijke herten, maar veel meer nog door bezoekers en ‘natuurliefhebbers’ die zich niet aan de regels wensen te houden. Mede daarom was er in de afgelopen periode een aangescherpt toezicht in de buiten- en bosgebieden op de Noord Veluwe. Hierbij kregen meerdere mensen een bekeuring of waarschuwing voor diverse overtredingen.
[+] Lees meer...
September 2022

ONDERZOEK NAAR STROPERIJ BRENGT POLITIE BIJ VERDACHTE

De politie heeft woensdagavond een 18-jarige man uit de Rhenen aangehouden op verdenking van stroperij en verboden wapenbezit. De man werd aan de Kooiweg in Bennekom - Natuurgebied Binnenveld - aangetroffen.
[+] Lees meer...
Pagina 1 van 3 EersteVorige [1]23 Laatste