X

Nieuws

December 2022

ONVERKLAARBARE SCHOTEN IN BUITENGEBIED ERMELO EN PUTTEN: 'STROPERS PAK JE NIET ZOMAAR'

Signalen van stroperij en vuurwerkoverlast in het buitengebied van Ermelo en Putten vormden de aanleiding voor een grote controle op deze locaties. Hierbij is in ieder geval een Poolse man opgepakt die nog een gevangenisstraf had openstaan.
[+] Lees meer...
November 2022

VOGEL STERFT DOOR LIJMSTOKJE: 'TRIEST DAT IEMAND DIT DOET'

'Een trieste en pijnlijke dood door uitputting en paniek'. Een treurig eind van een redelijk zeldzame grote kruisbek. De vogel is zaterdagochtend aangetroffen op een lijmstokje in Elspeet.
[+] Lees meer...
October 2022

KILOMETERS AAN ILLEGALE NETTEN IN BESLAG GENOMEN OP MARKERMEER

Het visstroperijteam van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), de politie en de Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek hebben in totaal ruim 4 kilometer aan illegale netten in beslag genomen op het Markermeer. Dat gebeurde donderdag 13 oktober tijdens een gezamenlijke actie. Een visserijbedrijf wordt ervan verdacht de netten in het water te hebben gezet. Tegen dat bedrijf wordt proces-verbaal opgemaakt.
[+] Lees meer...

CONTROLES BUITENGEBIED NOORD-VELUWE

De hertenbronst geeft ieder najaar weer de nodige onrust in de buitengebieden van de Noord Veluwe. Niet zo zeer als gevolg van de bronstige mannelijke herten, maar veel meer nog door bezoekers en ‘natuurliefhebbers’ die zich niet aan de regels wensen te houden. Mede daarom was er in de afgelopen periode een aangescherpt toezicht in de buiten- en bosgebieden op de Noord Veluwe. Hierbij kregen meerdere mensen een bekeuring of waarschuwing voor diverse overtredingen.
[+] Lees meer...

RIJKSWATERSTAAT DOET ONDERZOEK NAAR AANRIJDING MET HERT OP A50 BIJ VAASSEN: "DAAR LOPEN ZE NORMAAL NIET"

Was het doodgereden hert op snelweg A50 bij Vaassen een uitzondering of zitten er ineens meer dieren zoals herten en zwijnen in de buurt van de snelweg? Léon Mak uit Apeldoorn botste deze week op het dier. Wegbeheerder Rijkswaterstaat doet na vragen van de Stentor nu onderzoek.
[+] Lees meer...
September 2022

ONDERZOEK NAAR STROPERIJ BRENGT POLITIE BIJ VERDACHTE

De politie heeft woensdagavond een 18-jarige man uit de Rhenen aangehouden op verdenking van stroperij en verboden wapenbezit. De man werd aan de Kooiweg in Bennekom - Natuurgebied Binnenveld - aangetroffen.
[+] Lees meer...

ROOFVOGELVERVOLGING IN NEDERLAND ALLEDAAGSE PRAKTIJK

Bij roofvogelvervolging denk je al snel aan ‘middeleeuwse praktijken’, maar niets is minder waar. Nog altijd worden in Nederland roofvogels gedood, omdat sommige mensen ze beschouwen als concurrent van de jacht, of omdat ze de tanende weidevogelpopulatie zouden veroorzaken, samen met vossen, kraaien en katten.
[+] Lees meer...
June 2022

HANDHAVERS EN POLITIE SLAAN HANDEN INEEN TIJDENS GEZAMENLIJKE CONTROLE IN LUNTEREN

Handhavers van diverse organisaties en de politie hebben zaterdagavond de handen ineen geslagen om op te treden tegen overtredingen in het buitengebied van Lunteren. De aanleiding voor het grote aantal controleurs was onder andere het feit dat er met enige regelmaat met motoren gereden wordt in en om de Goudsberg aan de Hessenweg in Lunteren.
[+] Lees meer...

WOLF OVERLIJDT NA AANRIJDING OP A50 BIJ APELDOORN

Een jonge wolvin is afgelopen nacht doodgereden op de A50. Het dier werd gevonden ter hoogte van Apeldoorn-Noord.
[+] Lees meer...
May 2022

POLITIE NEEMT VANGKOOIEN, JACHTGEWEER EN BESCHERMDE VOGEL IN BESLAG IN WINTERSWIJK

Diverse bekeuringen, inbeslagname van vangkooien, van een jachtgeweer en van een ongeringde, beschermde vogel. Dat is het resultaat van een gezamenlijke controle deze maandag in Winterswijk van de dierenpolitie, provincie Gelderland en de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit.
[+] Lees meer...
Pagina 1 van 2 EersteVorige [1]2 Laatste