X

Nieuws

May 2022

AUTOMOBILIST WIJKT UIT VOOR OVERSTEKENDE REEEN EN RIJDT TEGEN BOOM

Een auto is dinsdagavond op de Koningsweg in Wehl zijwaarts tegen een boom gereden nadat de bestuurder uitweek voor overstekende reeën. In de auto zaten drie personen. De politie heeft hen geadviseerd om naar de huisartsenpost te gaan.
[+] Lees meer...
April 2022

AANGIFTE TEGEN LEISURELANDS NA BESCHADIGING DASSENBURCHT EMST

Aangifte tegen LeisureLands na beschadiging dassenburcht in Emst: ‘Misdaad tegen kwetsbare natuur’. De grootschalige snoeiwerkzaamheden aan zwemplas Kievitsveld in Emst kunnen een vervelend staartje krijgen voor beheerder LeisureLands.
[+] Lees meer...
March 2022

MEERDERE WAARSCHUWINGEN EN BEKEURINGEN TIJDENS CONTROLE BUITENGEBIED AALTEN

Op zaterdag 12 maart zijn in het buitengebied van de gemeente Aalten controles uitgevoerd. Hierbij werden acht bekeuringen uitgeschreven. Ook kregen meerdere mensen een waarschuwing.
[+] Lees meer...
January 2022

DAS ILLEGAAL DOODGESCHOTEN OP DE VELUWE, STAATSBOSBEHEER PLEIT VOOR SPECIAAL TEAM

Een das is door een kogel om het leven gekomen op de Veluwe. Dat meldt Staatsbosbeheer op social media. Het dode dier is afgelopen maand onder verdachte omstandigheden aangetroffen in het natuurgebied. ‘Na onderzoek werd ons vermoeden bevestigd, de das was illegaal geschoten.’
[+] Lees meer...
December 2021

MANNELIJKE WOLF DOODGEREDEN IN DE BUURT VAN ELSPEET

Op de provinciale weg N310 bij Elspeet is woensdagavond een mannelijke wolf doodgereden, meldt de Zoogdiervereniging. De vacht van het dier was in "matige conditie", meldt de organisatie. Over de identiteit van de wolf is nog veel onduidelijk. Mogelijk gaat het om een lid van een roedel op de noordelijke Veluwe. Daar wordt verder onderzoek naar gedaan.
[+] Lees meer...

BOSWACHTERS DELEN MEER BOETES UIT, TOT ONVREDE VAN HONDENBAASJES

Boswachters delen meer boetes uit, tot onvrede van hondenbaasjes. ‘Ik stak mijn middelvinger naar hem op’ Tweeënhalf keer zoveel parkeerbonnen, veel meer boetes voor loslopende honden, en ruzie met natuurbezoekers die hun ID-kaart niet willen tonen. Boswachters hebben twee pittige jaren achter de rug.
[+] Lees meer...
November 2021

NITRAATKLAPPERS EN VALS GELD GEVONDEN BIJ CONTROLE IN VELUWSE BOSSEN

Een grote controle op vuurwerk en stroperij in bos- en buitengebieden op de Noord-Veluwe en in Apeldoorn hebben flink wat vuurwerk opgeleverd. Daarnaast werden er meerdere personen aangehouden. De controles vonden plaats op vrijdag 26 en zaterdag 27 november onder toezicht van Stichting Groennetwerk.
[+] Lees meer...
October 2021

POLITIE PAKT JAGER MET KOGELS EN KLEMMEN BIJ PUTTEN

De politie heeft gisteravond in het buitengebied van Putten een jager uit Schaijk (59) bekeurd die pootklemmen in zijn auto had liggen. Deze illegale voorwerpen worden gebruikt door stropers. Ook vond de politie in zijn auto, die niet op slot stond, scherpe munitie.
[+] Lees meer...
Pagina 2 van 2 Eerste 1[2] VolgendeLaatste